مهندس مصطفی منصورپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین رکورد میزان آبگیری دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه وضعیت آبگیری این دریاچه در ۱۰ سال اخیر دارای بالاترین رکورد است، افزود: تصاویر ماهوارهای از این دریاچه نشان میدهد که سطح آب دریاچه حدود ۳ هزار و ۵۵۰ کیلومتر مربع رسیده است که میتوان گفت که این حوضه آبریز به حدود ۷۰ درصد از ماکزیمم دریافت آب رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری و در صورت ادامه بارشها و ذوب برف با گرمای هوا، این میزان میتواند به ۸۰ درصد نیز برسد، خاطر نشان کرد: بررسیها نشان میدهد که این دریاچه حتی نسبت به ۳ ماه گذشته افزایش آب داشته است.
منصورپور با مقایسه وضعیت میزان آب دریاچه ارومیه در سال جاری نسبت به اردیبهشت سال ۹۷، اظهار کرد: این بررسی نشان میدهد که مساحت آب افزایش حدود ۵۰ درصدی داشته است. ضمن آنکه سدهای اطراف این دریاچه نیز بیش از ۹۰ درصد آبگیری داشتند و در حال حاضر که به سمت آب شدن برفها میرویم، احتمالا با ذوب شدن برفها، روانابهایی که به سمت دریاچه در حرکت هستند، سطح آب دریاچه ارومیه را افزایش خواهند داد.
مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی با تاکید بر اینکه تا یکی دو ماه آینده حجم آب دریاچه ارومیه افزایش بیشتری خواهد داشت، ادامه داد: این وضعیت نشان میدهد که دست طبیعت حال دریاچه ارومیه را بهبود میبخشد.
رسیدن به وضعیت اولیه دریاچه
وی در پاسخ به این سوال که آیا این دریاچه به وضعیت اولیه خود رسیده است یا خیر، گفت: بیشترین مقدار سطح آب این دریاچه در سالهای اخیر مربوط به اواخر دهه ۷۰ میشود و در حال حاضر وضعیت دریاچه ارومیه به گونهای است که در حال نزدیک شدن به میزان سطح آب دهه ۷۰ است.
وی تاکید کرد: در صورتی که این بارندگیها را به صورت ممتد در سال آینده داشته باشیم، میتوانیم شاهد احیای این دریاچه باشیم.
منصورپور با تاکید بر اینکه در حال حاضر این دریاچه بیشترین میزان آب را در ۱۰ سال اخیر داشته است، ادامه داد: علاوه بر آن تراز آب این دریاچه نیز رکورد ۱۰ ساله را ثبت کرده است.
وضعیت بارندگیها در دو سال ترسالی
مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی در خصوص وضعیت بارشها در سالهای اخیر، توضیح داد: بررسی تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که از دی تا اسفند ماه سال گذشته بیشتر بارندگیها در شمال غرب و جنوب شرق کشور بوده، ولی از فروردین ماه سال جاری بیشترین بارندگیها را در بخشهای جنوبی کشور داشتیم و این بارندگیها موجب آبگیری تالاب “جازموریان” و “هامون”ها شده است.
منصورپور، ایجاد دریاچه در بخشهای مرکزی کشور در منطقه “زواره” و آبگیری تالابها در مناطق کویری کشور را از دیگر مزایای بارندگیهای اخیر دانست و یادآور شد: در مجموع میتوانیم بگوییم امسال از لحاظ میزان بارندگی سال خوبی برای بخشهای جنوبی بود.
وی اضافه کرد: با ادامه این روند امیدواریم کمبود آب در تابستان سال جاری نداشته باشیم، ولی همواره صرفهجویی و استفاده بهینه در مصرف آب باید رعایت شود.